Инверторен електрожен RAIDER RD-IW16

Инверторен електрожен RAIDER RD-IW16

Все още няма оценки Напишете коментар
339.98 лв
Цена в Бонус точки: 400
Наличност:
В наличност
Модел:
RD-IW16
Бонус точки:
40
Марка:
RAIDER

Кредитен модул TBI Bank 19.68

Вземи само за 33.47 лв.

12 x 33.47 лв.

  • Доставка с куриер до всяка точна на България

  • 15 дни право на връщане

  • Плащате след преглед

Споделете с приятели

Инверторен електрожен 140 ампера RAIDER RD-IW16

Технически спецификации:

- Марка: RAIDER
- Модел: RD-IW16
- Захранващо напрежение: 220V/50Hz
- Напрежение на празен ход: 72V
- Изходящо напрежение: 4,5 kVA
- Обхват на заваръчния ток: 20-140 A
- Ø електроди: 1.6-4mm
- Тегло: 3,4кг.
- Арт. №: 077201
- Баркод: 3800123159206
- Гаранционен срок: 24 месеца


Окомплектовка:
- Кабел за маса(1.7 м),
- кабел с ръкохватка(1.7 м),
- чукче с телена четка
- маска


Въведение - Инверторен заваръчен апарат / електрожен RAIDER RD-IW16
Тези апарати рязко стесниха границата между професионалната и любителската практика, защото с тях и хора с начални умения и малка практика са в състояние да правят качествени заварки с обмазани електроди, включително вертикални и таванни шевове. Те направиха по-масово достъпни и доскоро смятаните за единствено изпълними при професионални условия и техника заварки в защитна среда от инертни газове, което пък значително разшири палитрата от метали, които може да бъдат заварявани, дори и в домашни условия.

» Инверторните заваръчни апарати RAIDER RD-IW16 са несравнимо по-компактни и леки в сравнение с морално остарелите променливотокови заваръчни трансформатори. Теглото и големината на RD-IW16 правят безпроблемно пренасянето му до мястото на работа, неговото транспортиране и продължително съхраняване. Лесната преносимост на апарата има и още едно предимство – позволява да се работи с къси, тънки и лесно огъващи се кабели.
» Тези апарати работят с прав ток, което е от много съществено значение за възможностите и качеството на заваряване. С тях може да се заваряват освен обикновената, така и неръждаема стомана, чугун, някои цветни метали и техни сплави, като за целта се използват подходящите електроди: рутилови, базични, за неръждаеми стомани или чугун, електроди с целулозна обмазка и т.н. В зависимост от вида на електродите се избира и полярността на заваръчния ток.
» Инверторните апарати поддържат постоянни параметрите на заваръчния ток, което води до подобряване на качеството на заваръчния шев. Заваряването се извършва значително по-лесно, включително при вертикални и таванни заварки.
» При тях запалването на дъгата става много по-лесно. Най-често е достатъчно само докосване на върха на електрода до заварявания детайл. Причина за това голямо удобство е функцията за запалване на заваръчната дъга HOT START, която в мига на установяване на електрически контакт повишава за части от секундата напрежението с около 30%.
» Заваръчната дъга гори равномерно, без прекъсвания и характерното припукване. Това се дължи на друга функция (ARC FORCE), която стабилизира дъгата по време на заваряване.
» Много голямо предимство при работата с инверторен апарат е и силно намалената вероятност електродът да „залепне“ към заварявания детайл, което най-често се случва при заваряване с недостатъчна сила на тока.
» Тези апарати са по-малко чувствителни към промените в захранващото напрежение. Това ги прави по-подходящи за работа в райони с по-ниско от стандартното напрежение на електрическата мрежа.

Напишете коментар